Seniorboende 55+ i Klågerup

Byggherre:                 Bostadsrättsföreningen Tejarpsdalen

                                     i Klågerup u.b.

  

Totalentreprenör:     Consyd AB, Åhus

 

Arkitekt & Design:    Wasa Hus Försäljning AB

Vår målsättning med projektet

Optimalt boende till minimal kostnad, som produceras för lägsta möjliga driftskostnad och ett maximalt socialt tryggt och trevligt boende, med så mycket guldkant på tillvaron som möjligt, allt till rimlig insats och månadskostnad.

Vi har med seniorboendet i Klågerup önskat skapa ett boende med modern arkitektur och flexibla planlösningar som ger stora ytor på få kvadratmetrar, den stora villans vardagsrum vill vi ha, vilket gör att vi har delintegrerat köket med vardagsrummet och har samma trevliga matplats både till vardags och till fest.

Till det delintegrerade köket  har vi valt köksinredningen av det lite lyxiga slaget, vi har valt kök med största omsorg och gjort köket till en utsmyckning av vardagsrummet.

 


Köket har högsta möjliga standard med vackra luckor och bänkskivor samt avancerad belysning. Köket är designat så att man från vardagsrummet inte ser ut på kökets arbetsytor.

Parkett och golvklinker är det enda som vi accepterar som golvbeklädnad då det är i blickpunkten all vaken tid, alla väggar är målade i ljus putsstruktur, lätta att byta kulör på när man vill förnya sig.

 

Med andra ord. Lyxigt kök i vitt/svart/ek, svart polerad granit/ ek vad gäller bänkskivor och fönsterbänkar, enstavs-parkett (planka)i oljad/lackad ek där det inte ligger grafitgrå 60x30 golvklinker, helkaklat badrum med inredning i hög klass och med varierande takhöjder inom huset ger en härlig rymd. Stort skjutparti i vardagsrummet vätter mot mysig uteplats i söder-väster läge till alla husen.

Det tekniska innehåller gemensam berg/grundvattenvärmeanläggning, 90% värmeåtervinning av frånluftsventilationen och 25% vattenreducering på både varmt och kallt vatten, superenergisnåla hushållsmaskiner, lågenergiglas i alla fönsterytor, vattenburen golvvärme för perfekt värmekomfort och alla ytterväggar och tak är i betongkonstruktion vilket borgar för ett energisnålt och brandsäkert boende.

 

Den sociala komforten skapas med en påkostad och trivsam utemiljö bestående av en härligt upplyst trädgård om ca. 4000 kvm, med bland annat fruktträd och bärbuskar varvat med lagerhägg, vintergrön liguster och praktfulla roddedendrum med mycket mera, som sköts på entreprenad, det är bara att njuta. Den gemensamma poolen är tänkt att dels skapa en mysig miljö samtidigt som att ge en extra kick när barn och barnbarn kommer på besök, samt sist men inte minst det gemensamma klubbhuset på 90 kvm social samvaro, både till vardags och till fest.

 

Kvällsbild av Klubbhuset

Den gemensamma inflyttningen kommer att väcka till liv samma känslor, tjusning och gemenskap som när man flyttade in i sitt första grupphus på 70-80 talet .
Vidareutveckling av bostadsrättsföreningen vad gäller aktiv fritid kommer att diskuteras med presumtiva köpare. Aktivitetsförslag för klubbhuset är framtaget

Klubbhusets samlingssal